nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Könnyed diadalt arattunk

A listavezető 1. Futsal Club Veszprém remek első félidei teljesítményének köszönhetően 4-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza vendéglátójaként péntek este az első osztályban.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Egy héttel a Berettyóújfalu elleni bravúros gőzelme után ismét hazai környezetben, a Március 15. utcai sportcsarnok közönsége előtt lépett pályára az éllovas Veszprém a futsal NB I-ben.

Noha a bakonyiak a régóta maródi Boromisza Dániel, illetve a csapatkapitány Tatai József után az előző körben Kártik Zsombort is elveszették súlyos sérülése miatt, így is önbizalomtól fűtve, abszolút esélyesként várhattak az újonc Nyíregyháza elleni ütközetet az alapszakasz második körének nyitó mérkőzésén.

Az erőviszonyoknak megfelelően a vendéglátó ragadta magához a kezdeményezést, a tabella nyolcadik helyét elfoglaló nyírségiek visszahúzódtak a saját térfelükre. Az első kapura lövésre így is öt percet kellett várni, Molnár lökete jócskán a kapu fölé szállt.

A 7. percben már védeni kellett a szabolcsi kapusnak, Szabolcsinak, aki előbb Gavrilovics, majd Ton löketét hatástalanította. Nem sokkal később még közelebb járt az FCV a gólszerzéshez, Gerencsér bombája után ugyanis a bal és a jobb kapufát is érintette a játékszer, ami végül kifelé pattant.

A 12. minutumban aztán már semmi sem állt a veszprémi henger útjába. Előbb Kiss Milán váltotta gólra Bencsik remek átadását, majd gyönyörű cselek után Ton lőtt a hálóba nyolc méterről (2-0).

A vendégek mestere, Lovas Norbert időt kért, csapata átmenetileg rendezni is tudta sorait.

Hárommal a vége előtt Kovács Péter rúgta fel Tont sárga lapot érően a vendég kilencesnél. A szabadrúgást Molnár végezte el, de Szabolcsi hárított. Nem sokkal később Gerencsér tüzelt, Szabolcsi ismét résen volt. Máris jött az újabb helyzet: a bal oldalon megiramodó Gerencsér passzára Ábrahám érkezett a túloldalon, s lőtt a rövid alsóba (3-0).

Spandlernek a 19. percben kellett először védeni. A piros mezesek szögletét követően azonban a mieink kontrázhattak: Fridrich átadása után Ton állította be a 4-0-s félidei állást.

A második felvonást bátrabban kezdték a nyíregyháziak, a csereként beállt Soósnak kétszer is védenie kellett. A túloldalon Szabolcsi ugyancsak kétszer hárított, mindkét alkalommal Ton tette próbára a reflexeit.

A 26. percben jártunk, amikor Varga került hatalmas helyzetbe, de senkitől sem zavartatva a kapufát trafálta telibe. Kettővel később már a hazai hívek bosszankodhattak a hiányzó centik miatt, ugyanis Fellembek is kapufát talált.

A hátralévő időben is hasonló mederben folyt a játék ­– mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a gólszerzésre, a Lovas-csapat vészkapussal is rohamozott a hajrában, de már érintetlenek maradtak a hálók.

A Veszprém sima győzelemmel hangolt a címvédő Haladás elleni december 2-ai rangadóra.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 12. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Nyíregyháza 4-0 (4-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Tóth-Tolnay (Sipos, Muhari)
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Bencsik, Kiss M.
Csere: Soós (kapus), Molnár, Ton, Bognár, Ábrahám, Gavrilovics, Fellembek, Bartha, Gerencsér
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Nyíregyháza: Szabolcsi – Varga D., Krajnyák, Lakatos L., Gyügyei
Csere: Petró (kapus), Gyulai, Kovács B., Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Bagdi
Vezetőedző: Lovas Norbert
Gólszerzők: Kiss M. (12.), Ton (12., 19.), Ábrahám (18.)

futsalveszprem.hu
2022. november 25. 21:46