nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Fiataljaink góljaival nyertük meg a rangadót!

A Veszprém tapadhat az éllovas Berettyóújfalura, miután az élvonal hétfői rangadóján Kiss Milán és Molnár Raul találataival 2-1-re nyerni tudott az ugyancsak remek szezont futó Aramis vendégeként.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Mint ismert, a Kecskemét ellen elvesztette bajnoki veretlenségét a futsal NB I-ben a Veszprém, amelyre a kilencedik fordulóban újabb rangadó várt. A tabella második helyén álló bakonyiak – akik továbbra is nélkülözték a sérült Tatai József és Boromisza Dániel játékát – hétfő este a harmadik helyen álló, ugyancsak hat győzelmet és egy-egy döntetlent, illetve vereséget számláló Aramishoz látogattak.

A budaörsiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de nem tudtak veszélyesebb helyzetet kialakítani. Az első nagyobb lehetőséget a mieinknél jegyezhettük fel: Dorogi lökete előbb lepattant a hazai védőkről, majd Bencsik ismételhetett, ám Soós Arnold kiütötte a labdát.

Kisvártatva Ton végezhetett el szabadrúgást, Fridrichhez tálalt, aki sarokkal vette célba a kaput, amely előtt ismét Soós hárított. Gerencsér éles szögből próbálkozott, de ő sem tudott kifogna a vendéglátó remeklő kapusán.

Két perc volt már csak hátra a játékrészből, amikor Sámson közeli löketét követően Spandler is bemutatott egy fontos bravúrt. A kontrából ráadásul Kártik meg tudott iramodni, Soós neve mellé pedig újabb nagy védést könyvelhettünk el.

Így sem sikerült kihúzni a játékrészt az Aramisnak kapott gól nélkül. Dorogi kitűnő labdaszerzése után Kiss Milán húzott el a jobbszélen, majd lőtte ki a hosszú, alsó sarkot (0-1).

A második felvonás is veszprémi lehetőséggel indult: Ton szerzett labdát a saját térfelén, egy szép csellel becsapta Sámsont, nagy helyzetben lőtt, de Soós ezt is védte.

A zöld-fehérek lankadatlanul mentek előre, de továbbra sem találtak vendégiek szervezett védekezésének az ellenszerét.

A 30. percben aztán Büki remek labdát adott a csapatkapitány Horváth Szabolcsnak, aki Spandler mellett elhúzta a labdát és a hálóba lőtt (1-1).

A jó iramú, izgalmas mérkőzésén nyílt sisakos küzdelmet láthattunk. Két perccel a vége előtt Fridrich végezhetett el ígéretes szabadrúgást, ám lövés helyett Molnárhoz passzolt, aki kapásból a bal alsóba bombázott (1-2).

S ezzel még nem volt vége az izgalmaknak. Az utolsó percben jártunk, amikor Fridrich szabálytalankodott a hatoson belül Bükivel szemben. A hatméterest a sértett végezte el, ám Spandler fantasztikus bravúrral védett. Több találat pedig már nem esett, a Fehér-csapat fontos győzelmet aratott egyik közvetlen riválisa vendégeként.

Férfi futsal NB I, 9. forduló:
Aramis SE–1. Futsal Club Veszprém 1-2 (0-1)
Budaörs, vezette: Muhari (Juhász, Apkó)
Aramis: Soós A. – Horváth Sz., Bognár B., Sámson, Büki
Csere: Molnár G. (kapus), Kövesdi, Bélavári, Lux, Moga, Fekete M., Fekete O., Szücs, Lévai
Vezetőedző: Flavius Moga
Veszprém: Spnadler – Fridrich, Kártik, Ton, Gavrilovics
Csere: Soós B., Koncsol (kapusok), Molnár, Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Bencsik, Gerencsér, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Horváth Sz. (30.), ill. Kiss M. (19.), Molnár (38.)

futsalveszprem.hu
2022. október 31. 21:39