nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Nem bírtunk a Kecskeméttel

Együttesünk 6-3-ra alulmaradt a vendég Kecskemét ellen a futsal NB I alapszakaszának péntek esti rangadóján.

A veretlen mutatóval rendelkező éllovas, az 1 FC Veszprém a szintén bajnokesélyes Kecskemét együttesét fogadta a futsal NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A péntek esti rangadó komoly izgalmakat tartogatott. A Kecskemét sorai közt az exveszprémi Bencsik Roland és Pál Patrik is feltűnt, míg a bakonyiak szerb válogatott védője, Gavrilovics korábban a hírös városban játszott.

A hazaiak trénere, Fehér Zsolt nélkülözni kényszerült csapatkapitányát, Tatai Józsefet, illetve helyettesét, Boromisza Dánielt is. Előbbi bokáját a napokban műtötték, több hónap kihagyás is várhat rá, míg utóbbi szintén átesett egy beavatkozáson, amely a korábbi sérüléséből való felépülését segíti.

A vendégek néhány másodperc alatt magukhoz is ragadták a vezetést: Hadnagy labdaszerzését követően Mánya lőtte el a labdát a térden kicsúszó Spandler mellett (0-1). Látható volt, hogy megviselte a korai gól a házigazdát: hiányzott a tűz a bakonyiak játékából.

Pál Patrik remekelt, az ezt követő minutumokban kétszer egymás után is eredményes volt, ám spotszerűen egyik alkalommal sem ünnepelt egykori gárdája ellen (11. perc: 0-3). Fehér Zsolt azonnal magához hívta játékosait; a szavai pedig hatottak.

Gerencsér egy remek lefordulást követően fürgén szépített, majd a Kecskemét középkezdése után  Fridrich csente el a labdát, aki kíméletlenül büntetett (15. perc: 2-3). Több találat nem esett az első felvonásban, a mérkőzés teljesen nyitott maradt.

A fordulás után ismét a vendégek voltak kezdeményezőbbek. Egy labdaszerzést követően Riszticsnek sikerült megszereznie a vendégek negyedik találatát (26. perc: 2-4). A hajrához közeledve emberelőnyös taktikára váltottak a hazaiak, ám előnyük nem született belőle.

A szintén ecveszprémi Bencsik Roland kétszer egymást követően is sikerrel tüzelt az üresen álló bakonyi kapuba (38. perc: 2-6). Kártiknak pár pillanat múlva sikerült szépítenie, de ez a gól a lényegen már nem változtatott (végeredmény: 3-6).

Fehér Zsolt együtese először szenvedett vereséget a 2022/2023-as idényben.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 8. forduló:
1. FC Veszprém–SG Kecskemét 3-6 (2-3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Vass (Hartung, Héra).
1. FC Veszprém: Fridrich, Kártik, Everton, Gavrilovics.
Csere: Soós, Koncsol (kapusok), Molnár R., Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Gerencsér, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
SG Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Mánya, Hadnagy, Pál.
Csere: Nyerges (kapus), Bíró, Kajtár, Risztics, Öreglaki, Milovacs, Haász, Sánta.
Vezetőedző: Marko Gavrilovics.
Gólszerzők: Gerencsér (15.), Fridrich (15.), Kártik (38.), ill. Mánya (1.), Pál (6., 11.), Risztics (26.), Bencsik R. (37., 38.)

futsalveszprem.hu
2022. október 21. 21:16