nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

A veretlen legyőzte a nyeretlent

Az éllovas Veszprém 3-1-re nyert a sereghajtó Rubeola FC vendégeként az első osztályú futsalbajnokság pénteki találkozóján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az élvonalban egyedüliként veretlen (öt győzelem, egy döntetlen) 1. Futsal Club Veszprém a sereghajtó (egy döntetlen, öt vereség) Rubeola FC-hez látogatott a hetedik forduló péntek esti mérkőzésén. A találkozó toronymagas esélyesének tehát a bakonyiak számítottak, noha a csapatkapitány Tatai József sérülés miatt hiányzott a keretükből.

Veszprémi lehetőséggel indult a Dunakeszin rendezett bajnoki: Ton éles szögből eleresztett lövését Maruzsi védte. Kisvártatva aztán még pontosabban célzott a brazil légiós, aki Fridrich bal oldali sarokrúgását követően kapásból a léc alá bombázott (0-1).

Próbálkoztak a hazaiak is. Kovács készítette le a labdát Szabónak, aki tizenkét méterről, középről lőtt, de nem tudott túljárni Spandler eszén. Aztán a 6. percben egy szerencsés góllal összejött a csömörieknek az egyenlítés: Fischer lövése után ugyanis megpattant Molnáron a játékszer, ami így a hálóban landolt (1-1).

Tovább robog a VeszprémTovább robog a Veszprém

Nem kellett sokáig csüggedni a veszprémieknek. Az elöl helyezkedő Kártik ugyanis remek labdát kapott a saját hatosáról, a kimozduló kapus mellett az érkező Gavrilovicsnak tálalt, akinek már könnyű dolga volt – a szerb találatával ismét nálunk volt az előny (1-2).

Ton meg is duplázhatta volna a különbséget, ám nagy helyzetben a kapufát találta el. Igaz, így tett a másik térfélen Hadzsi is. A folytatásban is gyűrték egymást a felek, több helyzetet is láthattunk mindkét oldalon, de több gól már nem esett a szünetig.

A második felvonás is küzdelmes, lüktető játékot hozott. A szervezetten védekező Rubeola jól tartotta magát esélyesebb riválisával szemben.

A hajrában öt a négy elleni játékkal rukkoltak elő a csömöriek, ám így sem tudtak egyenlíteni. Sőt, Bencsik remek labdaszerzése után Kártik gurított az üres kapuba (1-3). A végjátékban is záporoztak a lehetőségek: Ton ismét eltalálta a kapufát, a hazaiaknál pedig Hadzsi lökete után Spandler védett bravúrral.

Győzelmével megszilárdította vezető helyét a tabellán a Fehér-csapat, amely a jövő pénteki rangadón a Kecskemét fogadja a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 7. forduló:
Rubeola FC–1. Futsal Club Veszprém 1-3 (1-2)
Dunakeszi, vezette: Juhász (Kiss G., Apkó)
Rubeola FC: Maruzsi – Csikós, Gál, Fischer, Józsa
Csere: Vincze (kapus), Oláh, Kovács B., Rohrbeck, Kardos, Szabó Zs., Krizsán, Hadzsi, Katona
Vezetőedző: Jenei Ottó
Veszprém: Spandler – Fridrich, Kártik, Ton, Gavrilovics
Csere: Soós (kapus), Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Gerencsér, Kiss M., Molnár
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Fischer (6.), ill. Ton (2.), Gavrilovics (8.), Kártik (37.)

futsalveszprem.hu
2022. október 14. 20:41