nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
tegnap
#együttdobban

Döntetlennel növeltük előnyünket a tabella élén

Először vesztett pontot a bajnoki idényben az 1. Futsal Club Veszprém, amely tompább első és agilisabb második félidő után 2-2-es döntetlent játszott a DEAC vendéglátójaként az NB I pénteki rangadóján.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Önbizalomtól duzzadva fogadhatta péntek este a DEAC gárdáját az idény során hibátlanul menetelő, listavezető Veszprém a futsal élvonal hatodik fordulójában. A hangulatra sem lehetett panasz, a Március 15. utcai katlanban nagyjából nyolcszáz szurkoló gyűlt össze.

A házigazda kezdte agilisabban a forduló egyik rangadóját. A válogatott Krajcsi már a 2. percben védeni kényszerült, miután Tatai megkínálta egy életerős lökettel. Az első veszprémi gólra sem kellett sokat várni. Kártik remek labdaszerzése után a brazil Ton lőtt távolról, a labda és a kapus között Tatai állt, aki lövés helyett elegánsan átlépte a játékszert, ami így a hálóba csapódott (1-0).

Kisvártatva Gavrilovicstól jegyezhettünk fel egy újabb távoli kísérletet, de ez nem jelentett problémát a debreceni hálóőr számára. A veszprémiek a folytatásban tompán, sok hibával játszottak, a DEAC így lassanként átvette a játék irányítását, bár igazán nagy helyzetig nem jutott.

A játékrész derekánál Ton duplázhatott volna, ám szép cselek után óriási helyzetben a kapu mellé lőtt.

A folytatásban jobbára a veszprémi térfélen folyt a játék, de hol a veszprémi védők, hol Spandler avatkozott közbe jó pillanatban.

Néggyel a szünet előtt aztán egyenlített a rivális. Bartha előbb megszerezte, majd el is adta a labdát, amire Szatmári csapott le és passzolt Rácznak, aki senkitől sem zavartatva be is vágta (1-1).

Nem a mieink elképzelése szerint indult a második felvonás. Két perc sem telt el, amikor Thiago belőtt labdáját Deiby kotorta be közvetlen közelről (1-2).

A kapott gól felrázta a mieinket, akik egyre aktívabban futsaloztak. A 31. percben jártunk, amikor Tatai jobb oldalról eleresztett lövése után a gólvonalig jutott a játékrész, ám az érkező Gerencsér nem tudta a hálóba kotorni.

Nyolccal a vége előtt Ton szerzett labdát, gyönyörű csellel becsapta Szatmárit, s bődületesen nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe (2-2).

A bakonyiak egyre nagyobb nyomás alá helyezték a hajdúságiakat, aki egyre inkább fáradni látszottak. Gerencsér kétszer is megszerezhette volna a vezetést, de mindkét lehetőség kimaradt. Fridrich is megtornáztatta Krajcsit, ám az állás ekkor sem változott.

A hajrához érve a vendégek is veszélyeztettek: Harmati, Rácz és Thiago is próbára tette Spandler reflexeit. Az 1. FCV az utolsó percben is eldönthette volna a maga a javára a találkozót, de Tatai sarkazása és emelése sem bizonyult jó döntésnek.

Maradt a döntetlen, a Veszprém először vesztett pontot a bajnokságban. Mivel azonban az Aramis kikapott a Haladástól, Fehér Zsolt legénysége immáron pontelőnnyel vezeti a tabellát.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 6. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–DEAC 2-2 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kovács G. (Zimonyi, Wittner)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Bencsik, Gerencsér
Csere: Soós (kapus), Molnár, Kártik, Ton, Boromisza, Bognár, Gavrilovics, Bartha
Vezetőedző: Fehér Zsolt
DEAC: Krajcsi – Nagy B., Harmati, Deiby, Thiago
Csere: Tóth B. (kapus), Szatmári, Rácz, Sándor, Harcsa, Tóth B.
Vezetőedző: Elek Gergő
Gólszerzők: Ton (4., 32.), ill. Rácz (16.), Deiby (22.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Az első félidőt átaludtuk, nagyon dekoncentráltak voltunk, s nem azt nyújtottuk, amit az előző öt mérkőzésen. A második játékrészben már jobban nézett ki a játékunk, ez alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Háromszor a gólvonalról rúgtuk ki a labdát, igaz, a DEAC-nak is megvoltak a lehetőségei. Nem kell azonban elkeserednünk, hiszen tudtuk, hogy lesznek kisebb-nagyobb hullámvölgyeink. Büszke vagyok a csapatomra, amely továbbra is többet nyújt annál, mint amit előzetesen bárki is elvárt tőlünk. Köszönjük a szurkolóink buzdítását!

Elek Gergő: – „Ikszes” meccsen vagyunk túl, hiszen mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, hogy megnyerje a mérkőzést. Az első félidei játékunkkal nem vagyok elégedett, a másodikban pedig már a térdükön jártak a játékosaim. Hat mezőnyjátékossal játszottuk végig a meccset, akik emberfeletti teljesítményt nyújtottak. Nagyon büszke vagyok a fiúkra és a megszerzett pontra, hiszen négy kulcsjátékosunk nélkül, egy jó csapat ellen játszottunk döntetlent egy számunkra nagyon fontos meccsen, ami mindig presztízscsatának számít.

futsalveszprem.hu
2022. szeptember 30. 22:01