nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

A fővárosban is sikerült diadalt aratnunk

Folytatta remek bajnoki szereplését a veszprémi futsalcsapat, amely az újonc ELTE-BEAC gárdáját is legyőzte (2-5) hétfőn az első osztályban.

Miközben a teljes (futball)nemzet a Puskás Arénában zajló Magyarország–Olaszország Nemzetek Ligája-találkozóra figyelt, a válogatott mérkőzéssel egy időben, szintén a fővárosban, a SPORT11 Sport és Szabadidőközpontban csapott össze az ELTE-BEAC és az 1. Futsal Club Veszprém az NB I ötödik fordulójában.

A meccs „országos kettesnek” ígérkezett, hiszen amíg az újonc fővárosiak eddig egyetlen pontot szereztek, addig a bakonyiak százszázalékos teljesítménnyel, a tabella éléről várták az összecsapást.

Mindezek ellenére kiegyenlített játék folyt az első percekben, a veszprémiek aztán átvették a játék irányítását. Ez pedig meg is hozta a gyümölcsét: a szerb Gavrilovics a tizenegyedik percben a megszerezte a vezetést a mieinknek (0-1).

Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét az éllovas, ám a csapatkapitány Tatai József tízméterest hibázott.

A játékrész hajrájában a többszörös korosztályos válogatott Dorogi Benjámin utolsó emberként kézzel gátolta ellenfelét, amiért az új szabály értelmében azonnal piros lapot kapott. Az emberfórt ki is használta a vendéglátó: pár pillanat múlva a menteni igyekvő Tatairól pattant a veszprémi kapuba a labda (1-1).

Továbbra is hibátlan a Veszprém a futsal élvonalbanTovábbra is hibátlan a Veszprém a futsal élvonalban

Indiszponáltan kezdte a második felvonást a Fehér-csapat, amely több ordító helyzetet is kihagyott. A 29. minutumban aztán megtört a jég: Tatai révén ismét sikerült vezetést szereznünk. Egy perccel később Gavrilovics szerezte meg önmaga második, csapata harmadik találatát (1-3).

A hazaiak két perccel a vége előtt szépítettek, ám a pontszerzésre nem volt esélyük. A brazil Ton ugyanis a hajrában duplázott (2-5).

Ötödik bajnokiján ötödik győzelmét aratta a Veszprém, amely pénteken (18.30) a DEAC gárdáját fogadja a Március 15. utcai csarnokban.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 5. forduló:
ELTE-BEAC–1. Futsal Club Veszprém 2-5 (1-1)
Budapest, vezette: Szűcs L. (Szabó P., Juhász)
ELTE-BEAC: Oswald – Gémesi, Szini, Kiss G., Tarjáni
Csere: Hoffer (kapus), Daradics, Boros, Fülöp, Spáth, Tóth D., Horváth D., Károly, Appl
Vezetőedző: Béni Zoltán
Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Bencsik, Gerencsér
Csere: Soós (kapus), Fridrich, Kártik, Ton, Bognár, Gavrilovics, Fellembek, Bartha, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Gavrilovics (11., 30.), Tatai (29.), Ton (40., 40.), ill. Tatai (19. – öngól), Kiss G. (38.)
Piros lap: Dorogi (18.)

futsalveszprem.hu
2022. szeptember 26. 23:17