Kiütéssel nyertünk a címvédő ellen

A házigazda 1. Futsal Club Veszprém remek csapatteljesítményének köszönhetően 7-3-ra múlta felül a bajnoki címvédő szombathelyi Haladást a futsal NB I péntek esti rangadóján.

A férfi futsal NB I alapszakaszának második fordulójában a címvédő Haladást látta vendégül az 1. Futsal Club Veszprém pénteken a Március 15. utcai sportcsarnokban. Fehér Zsolt eltiltás miatt továbbra sem számíthatott csapatkapitányára, Tatai Józsefre, valamint a sérülésből lábadozó Boromisza Dániel visszatérése is váratott még magára.

A címvédő Szombathely keretében helyet kapott a válogatott center, Rutai Balázs is, aki a nyár folyamán intett búcsút a bakonyiaknak. A találkozó kezdetét megelőzően Tatai József vehetett át elismerést, mivel az elmúlt kiírásban is gólkirály lett mind a bajnokságban, mind a kupasorozatban.

Pazarul kezdett a Veszprém, amely már az első percben előnybe került. Ton szerzett labdát, majd ügyesen passzolt Kártik elé, aki középről betörve ellőtte a labdát Gyimesi (1-0). Ezt követően is bátran, agresszíven játszottak a hazaiak, amely láthatóan meglepte a nagynevű riválist.

A tizenegyedikben jártunk, amikor Tonnak sikerült meglépnie a bal oldalon; a váratlanul ellőtt labdája utat talált a vendégek kapujába (2-0). A brazil rendkívül hasznosan játszott: az ünneplés után néhány másodperccel már a saját gólvonaláról mentett. Félezer szurkoló buzdította a veszprémieket.

Pár pillanattal később Dróth szerzett labdát, majd egy szólót követően szépített is (2-1). A zöldmezesek láthatóan kezdtek magukra találni: az exveszprémi Rutainak sikerült egy kapáslövésből egyenlítenie is még a szünetet jelző sípszó előtt. A center nem ünnepelt a gólja után (félidő: 2-2).

A fordulás után folytatódott a parázs küzdelem. A 23. percben Fridrich csapott le egy vendéghibára, kapura tört és azonnal a jobb alsóba lőtt (3-2). Remekül, nagybetűs csapatként játszottak Fehér Zsolt tanítványai, amelynek nem sokkal később újabb eredménye született: Ton szép csellel csapta be Dinizt, majd önmaga második találatát is megszerezte (28. perc: 4-2).

Öt a négy elleni játékra váltott a Haladás, mégis a másik oldalon volt helyzet, Kártik lőtt kapufát egy lefordulás után. A 34. percben viszont Cassemiro sikerrel szépített (4-3). Jól védekezett a házigazda, három perccel a vége előtt ráadásul Dróthnál láttak kezezést a játékvezetők, ez volt hatodik vendégszabálytalanság a második játékrészben, amelyért tízméterest ítélt a játékvezető.

A fiatal Molnár Raul higgadtan lőtt a jobb alsóba lőtt (5-3).

Az utolsó percekben Firdrichnek, majd a remekül védekező Gavrilovicsnak is sikerült még betalálnia. A Veszprém így végül történelmi, 7-3-as diadalt aratott a címvédő Haladás ellen.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 2. forduló:
1. Futsal Club Veszprém-Haladás VSE 7-3 (2-2)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Zimonyi (Czene-Joó, Urgyán).
1. FCV: Spandler – Fridrich, Kártik, Ton, Gavrilovics.
Csere: Molnár R., Dorogi, Soós, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Gerencsér, Koncsol, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Haladás: Gyimesi – Hajmási, Dróth, Dávid, Cassemiro.
Csere: Homlok, Kovács M., Szalmás, Knizs, Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Rodríguez.
Gólszerzők: Kártik (1.), Ton (11., 28.), Fridrich (23., 38.), Molnár R., (37.), Gavrilovics (40.), ill. Dróth (13.), Rutai (17.), Arnon (34.)

futsalveszprem.hu

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2022. augusztus 19. 21:45