nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Negyedik helyen zártuk a bajnokságot

A megfogyatkozott veszprémi futsalcsapat hatalmasat küzdött, de a DEAC szerezte meg a futsal NB I bronzérmét, miután a párharc utolsó meccsén 4-1-re nyerni tudott a csaknem telt házas Március 15. utcai csarnokban.

Rendkívül izgalmasan alakult eddig a futsal élvonal három nyert meccsig tartó bronzpárharca, hiszen az első két találkozót a DEAC nyerte, a Veszprém azonban fantasztikus küzdőszellemről tanúbizonyságot téve innen is felállt és egyenlíteni tudott. Az ötödik, mindent eldöntő összecsapásnak a Március 15. utcai sportcsarnok adott helyett, ahol csaknem telt ház várta a feleket.

A bakonyiak tehát a hazai pálya előnyében is bízhattak, az ellenfél mellett pedig a bővebb keret szólt. Az egyébként is létszámproblémákkal küszködő Fehér Zsolt vezetőedző ugyanis két gólerős válogatottját is elvesztette, Pál Patrik sárga lapos eltiltása miatt kényszerült a lelátóra, Rutai Balázs pedig a bemelegítésnél sérült meg.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Szabó labdát szerzett, de a kaput nem találta el. A veszprémieknél ennél is nagyobb helyzet maradt kihasználatlanul, Bencsik ugyanis a kapufát találta el, a kipattanót pedig Ton vágta fölé.

Továbbra is a hazaiak futsaloztak veszélyesebben. Krajcsi előbb Tatai lábáról szedte a labdát, majd Ton löketét spárgázta ki. A 9. percben Fridrich gyönyörű csellel küldte el védőjét, de Krajcsi ismét bravúrral hárított.

Még a játékrész felénél sem jártunk, amikor Berecz és Vass után Coito is megsérült a vendégeknél, akik közül csak Vass tudta folytatni a játékot. A mérkőzés remek hangulatban zajlott, a közönség együtt élt a játékkal. Jellemző momentum a fiatal Ábrahám esete, aki hatalmas tapsot kapott, miután bedobásra mentett egy kemény párharcot követően.

Kisvártatva ismét Fridrich villogott, aki a komplett debreceni védelmet megtáncoltatta cseleivel, s durrantott a felső lécre. A bakonyiak hatalmas energiákat mozgósított az előny megszerzéséért, de a szerencsével továbbra is hadilábon álltak: egy percen belül Tatai és Ton is kapufát lőtt.

A véghajrában aztán megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek. Szabó ugyanis vezetést szerzett a DEAC-nak. Hidegzuhany, de ezzel még nem volt vége. Rácz is eltalálta a kapufát, nem sokkal később pedig labdát csent Tataitól a gólvonal előtt, s megduplázta a különbséget (0-2).

A második játékrész 4. percében aztán megtört a jég. Igaz, nem Tatai vagy Fridrich, hanem a debreceni Harmati bombázott nagy erővel a saját kapujába (1-2).

A közönséges lelkes buzdítását élvező veszprémiek hatalmasat harcoltak minden labdáért. Jellemző, hogy Sergio sérülten is beszállt – a brazil látványosan húzta a lábát –, de szép cselek után így is eljutott egy ígéretes kapura lövésig.

A 28. percben Spandler részesült hatalmas tapsban, miután bravúrral hárította Szentes-Bíró löketét. A válogatott portás kisvártatva megsérült, de rövid ápolás után visszatérhetett.

Tovább nyomott a Fehér-csapat. A fiatal Bognár Patrik és a mérkőzést csaknem végig játszó Tatai is kapura tűzte a játékszert, de Krajcsi mindkétszer állta a sarat. A veszprémi fiatalok is kitettek magukért, akik jelentős játékidőt kaptak mesterüktől. A kék-fehérek fáradni látszottak miközben a rivális remekül védekezett.

Három perccel a vége előtt Fehér Zsolt előhúzta az öt a négy elleni játékelemet. Sajnos ez sem vezetett eredményre. Sőt, Thiago labdát szerzett és az üres kapuba lőtt. A brazil gólöröme után kisebb csetepaté tőrt ki, amely során Tatai piros lapot kapott. A meccs és a párharc ezzel eldőlt, végül Harmati is bevette az üres kaput, kialakítva ezzel az 1-4-es végeredményt.

A bronzpárharcot tehát a DEAC nyerte 3-2 arányban.

Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 5. (utolsó) meccs:
Balaton Bútor FC Veszprém–DEAC 1-4 (0-2)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Zimonyi (Tamási, Imrő)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Ton, Bencsik Á.
Csere: Koncsol (kapus), Bognár, Dorogi, Boromisza, Sergio, Ábrahám, Rutai, Molnár, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

DEAC: Krajcsi – Coito, Thiago, Berecz, Szabó J.
Csere: Dobi, Tóth B. (kapusok), Faragó, Szentes-Bíró, Vass O., Siska, Harmati, Rácz, Harcsa
Vezetőedző: Elek Gergő
Gólszerzők: Harmati (24. – öngól), ill. Szabó (19.), Rácz (20.), Thiago (40.), Harmati (40.)
Piros lap: Tatai (40.)
A párharc végeredménye: 3-2 a DEAC javára

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Gratulálok a debrecenieknek a bronzéremhez, beérett náluk a fiatalítás gyümölcse. Le a kalappal a csapatom előtt az egész éves teljesítményéért, illetve a bronzmeccsen nyújtott játékért. Ha Rutai a bemelegítésnél nem sérül meg, ez a DEAC soha nem ver meg minket. Büszke vagyok minden játékosomra, köszönöm, hogy ennek a csapatnak a vezetőedzője lehetek. Biztos vagyok benne, hogy a Veszprém futsalcsapatának van a legjobb szurkolótábora. A következő szezonban az lesz a feladatunk, hogy minél több veszprémi fiatalt beépítsünk az együttesbe.

Elek Gergő: – A szurkolók bizonyosan jól szórakoztak, de én egy-egy ilyen meccsen éveket öregszem. Ma legalább hármat „elszórtam”. Az előző meccsen jobban játszottunk, de kikaptunk. Most a hazai kapufák után mi „találtunk” két gólt az első félidő végén. Ekkor már a fiataljaink villogtak, hiszen a meghatározó játékosaink sorra dőltek ki. Összességében a hosszabb kispadunk döntött a javunkra.

futsalveszprem.hu
2022. június 10. 20:47