nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Oda a pályaelőny – a DEAC nyerni tudott Veszprémben

A szünetben még két góllal vezetett, végül ugyanilyen különbséggel kikapott a vendég Debrecen ellen a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal élvonal bronzpárharcának első, pénteki felvonásán.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Négy nap elteltével ismét egymásnak feszült a Veszprém és a Debrecen a futsal NB I-ben. A hétfői rájátszásbeli találkozó – amelyen a mieink 6-3-as győzelmével zárult – után immáron az éremszerzés reményében csapott össze a két rivális. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó bronzpárharcot a felsőház harmadik helyén záró ­bakonyiak kezdhették hazai környezetben, akik arra készültek, hogy sorozatban nyolcadszor is legyőzik riválisukat.

Nagy elánnal kezdett a Balaton Bútor, mindössze öt másodperc kellett az első kapura lövéshez: Tatai löketét Krajcsi védte. A túloldalon Coito berúgását követően Berecz tüzelt távolról, de nem tudta meglepni Spandlert.

A 7. percben aztán már gólnak tapsolhatott a publikum. Tatai szerzett labdát szemfülesen, majd egy gyönyörű csellel becsapta Vasst, s a kimozduló Krajcsi mellett Tonhoz passzolt. A brazil köszönte a lehetőséget, s közelről az üres kapuba lőtt (1-0).

Azonnal próbáltak javítani a hajdúságiak. Thiago távoli bombáját még védte Spandler. Berecz viszont már pontosabb volt, aki a 9. minutumban két veszprémi védő között kilenc méterről a kapufa segítségével egyenlített (1-1). Igaz, nem sokáig örülhettek a vendégek. Pál jobb oldali szöglete után Rutai durrantott a bal alsóba (2-1).

A folytatásban is záporoztak a helyzetek mindkét térfélen. Előbb Spandler ütötte ki Siska közeli löketét, a túloldalon pedig Tatai lábában maradt két nagy lehetőség. Öttel a szünet előtt Fridrich vezethette egy az egyben a labdát Krajcsira, de a hazaiak nyolcasa elügyetlenkedte az ajtó-ablak ziccert.

A hajrához közeledve sem csökkent a mérkőzés intenzitása, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Hárommal a vége előtt aztán Pál talált be éles szögből a nagyot hibázó Krajcsi közreműködésével (3-1).

Coito kapufájával indult a második felvonás. Kisvártatva Pál került nagy helyzetbe, de Krajcsi kifogott rajta. A veszprémiek sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de Krajcsi több ízben is javította korábba hibáját.

A 28. percben jártunk, amikor Spandler is bakizott, miután Coitohoz passzolt. A brazil a hatos előtt Rácznak passzolt, onnan az érkező Bereczhez, majd a hálóba került a játékszer (2-3).

A mieink megzavarodtak, a vendégek vérszemet kaptak. Coito szögletét Thiago tizenegy méterről kapásból a jobb alsóba bombázta. A vendégek átvettek a mérkőzés irányítását, s a 33. percben – Harmati révén – fordítani is tudtak (3-4).

Hárommal a vége előtt Rutai egyenlíthetett volna, de a védők az utolsó pillanatban közbe avatkoztak. A hajrában öt a négy elleni játékra váltott Fehér Zsolt, de így sem sikerült egyenlíteni. Sőt, Harmati üres kapus góljával a cívisvárosiak voltak eredményesek (3-5).

A DEAC zsinórban elveszett hét mérkőzés után, az idény során először nyert a Veszprém ellen, s megkaparintotta a párharcban a pályaelőnyt. Folytatás hétfőn Debrecenben.

Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 1. meccs:
Balaton Bútor FC Veszprém–DEAC 3-5 (3-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Wittner (Vass, Héra)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai
Csere: Koncsol (kapus), Molnár D., Ton, Dorogi, Boromisza, Bognár, Bencsik Á., Molnár R., Schalbert
Vezetőedző: Fehér Zsolt

DEAC: Krajcsi – Coito, Thiago, Rácz, Berecz
Csere: Tóth B. (kapus), Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Harcsa, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő
Gólszerzők: Ton (7.), Rutai (10.), Pál (17.), ill. Berecz (9., 28.), Thiago (29.), Harmati (33., 38.)

futsalveszprem.hu
2022. május 27. 20:11