nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
ma
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Fehér Zsolt: Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel!

Az utolsó fordulót rendezik hétfőn (19.30) a futsal NB I felsőházi rájátszásában. A Veszprémnek még maradt némi esélye a bajnoki döntőre, de ehhez a vendég DEAC legyőzése mellett az is kell, hogy az Újpest megverje a Berettyóújfalut.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Történelmi lehetőség előtt állt a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I rájátszásának előző körében. A gárda ugyanis annak tudatában utazott a Berettyóújfaluhoz, hogyha nyer, bebiztosítja helyét a bajnoki döntőben. Nos, a sérülések miatt megfogyatkozott bakonyiak hatalmasat küzdöttek a négyszeres bajnok vendégeként, a találkozó második felében azonban kiütköztek a mieink létszámproblémái, így végül egy góllal alulmaradtak.

Ez egy ilyen szezon. Nagyon kevés olyan alkalom volt, ahol teljes kerettel tudtunk nekivágni egy-egy kiélezett fontos találkozónak, mégis az utolsó pillanatig sanszunk van a bajnoki döntőre. Minden játékosomra büszke vagyok, mindenki megtett mindent a sikerért Berettyóújfalun is. A helyzeteinknél és a pontrúgásainknál is rossz döntéseket hoztunk, sajnos ez okozta a vesztünket. Egyenrangú ellenfelei voltunk a Mezei Villnek, de ezért most nem járt pont.

– ismerte el Fehér Zsolt, a veszprémiek vezetőedzője.

Fehér Zsolt bízik a csapatában (archív fénykép)Fehér Zsolt bízik a csapatában (archív fénykép)

A vereség ellenére maradt még némi esélye a Balaton Bútornak a bajnoki döntő kiharcolására. Ehhez az kell, hogy a hétfői utolsó körben legyőzzék a vendég DEAC-ot, s az ezzel egy időben kezdődő találkozón a már biztosan ötödik Újpest legyűrje a jelenleg második Berettyót. Fehér Zsolt legénysége azonban kizárólag a saját feladatára fókuszál.

Nem foglalkozunk az esélyekkel, nem foglalkozunk a másik találkozóval. Kizárólag magunkkal törődünk és azzal, hogy három ponttal gazdagodjunk.

Az elmúlt években rendre parázs hangulatú meccseket vívott a Veszprém és a Debrecen, ám az utóbbi időben hatalmas bakonyi fölény jellemzi a párharcot. Az előző kiírás bronzpárharcát 3-0-ra nyerték Tatai Józsefék, akik az idei kiírásban is mindháromszor magabiztos verték a hajdúságiakat.

Továbbra is ellenfélként tekintünk a DEAC-ra, nem pedig ellenségként. Elég komoly kis derbik kerekedtek ki a két csapat mérkőzésein, tiszteljük őket, de a három pontért csúszni-mászni fognak játékosaim hétfő este. Védekezésben a maximumot kell nyújtani mindenkinek, azokat az egyénin hibákat, amiket elkövettünk a legutóbbi két meccsen, ki kell küszöbölni. Támadásban jobban kell koncentrálni, jobb döntéseket hozni

– húzta alá Fehér Zsolt.

Intő jel lehet ugyanakkor, hogy a DEAC az előző körben 5-4-re nyerni tudott a már biztos alapszakaszgyőztes, emiatt egyébként tartalékosan felálló Haladás ellen. Ráadásul a Veszprémhez hasonlóan tizenegy ponttal álló cívisvárosiaknak is maradt még némi esélyük a fináléba kerülésre. A recept ismerős számunkra: nyerniük kell a Március 15. utcai csarnokban, a fővárosi lila-fehéreknek pedig felül kell múlni a Berettyó gárdáját.

Mindig elmondom, hogy a DEAC egy fiatal, jó erőkből álló csapat. Erősen, agresszívan támadnak le az ellenfél térfelén, jól hajtják véghez a pontrúgásokat. Egyénileg is kiváló kvalitású játékosaik vannak. Minden erőnkre szükség lesz, hogy egy ilyen jó alakulat ellen nyerni tudjunk hazai környezetben. Bízom benne, hogy sok szurkoló kilátogat a mérkőzésre, hiszen a buzdításuk óriási segítség a csapatunknak

– zárta a vezetőedző.

futsalveszprem.hu
2022. május 21. 13:48