Tűnőben a bajnoki döntő

A Balaton Bútor FC szoros küzdelemben maradt alul a Berettyóújfalu vendégeként a futsal élvonal felsőházi rájátszásának kedd esti rangadóján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az idény eddigi legfontosabb találkozója várt a Balaton Bútor FC Veszprém NB I-es futsalcsapatára, amely kedd este a négyszeres bajnok Berettyóújfalunál vendégeskedett a felsőházi rájátszás utolsó előtti körében. A bakonyiak ugyanis annak tudatában léptek pályára, hogy esetleges győzelmükkel – az utolsó forduló eredményeitől függetlenül – biztosan bejutnak a bajnoki döntőbe, s versenybe szállhatnak a Haladás ellen az aranyéremért. Ennek megfelelően a csapat már hétfőn útra kelt, a brazil Sergio azonban sajnos nem tarthatott a társakkal, ugyanis kiújult az izomsérülése.

A forduló rangadóján – melyet az M4 Sport is műsorára tűzte – csaknem telt ház és ünnepi hangulat fogadta a feleket, a hazaiak ugyanis fennállásuk 600. tétmeccsét játszották.

A Mezei-Vill kezdte támadóbb szellemben az összecsapást. Kártik közeli fejesét a 2. percben még védeni tudta Spandler, kisvártatva viszont kapitulált a veszprémiek válogatott hálóőre. Rábl húzott el a jobb oldalon Fridrich mellett, a bepasszra Kártik érkezett Rutait megelőzve a hosszú oldalon, s lőtt a hálóba (1-0).

A veszprémi futsalosok mindent megtettek a bravúr érdekében, de pont nélkül maradtak (archív fotó)A veszprémi futsalosok mindent megtettek a bravúr érdekében, de pont nélkül maradtak (archív fotó)

Előnye birtokában kissé hátrébb húzódott a vendéglátó, de a Fehér-csapat adós maradt a helyzetekkel. Mezeinek a 9. percben kellett először védenie, aki Tatai távoli löketét ütötte ki. Nem sokkal később ismét a csapatkapitány került helyzetbe, ám a jobb oldali próbálkozását ismét védte Mezei.

Még csak a félidő derekánál jártunk, amikor már öt szabálytalanságnál jártak a vendégek. Időt is kért Fehér Zsolt. Héttel a szünet előtt Pál tűzte kapura a labdát, ami Mezeiről Rutai elé pattant, ám a bakonyiak 17-ese lemaradt a lehetőségről.

Már a 18. minutumban jártunk, amikor Rutai 12 méterről hatalmas szabadrúgásgólt lőtt a bal felsőbe (1-1). Ekkor Trencsényi mester kért időt. Nagy Imre közel is járt a gólszerzéshez, de a kapufa ezúttal a Balaton Bútornak segített.

Üröm az örömben, hogy Rutai a hajrában sérülést szenvedett, s csak társai segítségével tudta elhagyni a pályát. Mindössze tizenöt másodperc volt már csak a szünetig, amikor Ton buktatta Rafinhát. Tóth Attila állt a kisbüntető elé, amit Spandler óriási bravúrral hárított. Tóth ismételhetett, ezúttal azonban Tatai szabadított fel a gólvonalról. Maradt tehát a döntetlen állás a szünetre.

Szerencsére Rutai is ott volt a pályán a második felvonás elején, amely hazai helyzettel indult: Matheus átadásáról Szabó centikkel maradt le a hosszú oldalon. A 23. percben nagy kavarodás alakult ki a veszprémi hatoson belül, Rábl aztán valahogy megtalálta Rafinhát, aki közelről a kapuba durrantott (2-1).

A gól után ismét a Fehér-csapat játszott fölényben. Mezei egy támadáson belül Rutai és Ton kísérletét is hatástalanította, így őrizte előnyét a házigazda.

A mérkőzést a folytatásban is a küzdelem jellemezte elsősorban, kevés igazán nagy lehetőséget láthatott a publikum. No meg szép veszprémi támadásvezetést: Pál sarokkal tálalt Tatainak, aki meg is tornáztatta Mezeit.

Már csak három perc volt vissza, amikor egycsapásra felpörögtek az események. Előbb Spandler szerelte Kártikot gólhelyzetben, majd az ellentámadásból Rutai iramodott meg, aki a kapufát találta el.

A végjátékban öt a négy elleni játékkal rukkolt elő a Veszprém, amely beszorította kapuja elé riválisát. A Trencsényi-csapat jól védekezett, így otthon tartotta mindhárom pontot, s hatalmas lépést tett a második hely felé.

A Balaton Bútor csak abban az esetben játszhat döntőt, ha az utolsó körben legyőzi a vendég DEAC-ot, a Berettyó pedig kikap Újpesten.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 9. forduló:
MVFC Berettyóújfalu–Balaton Bútor FC Veszprém 2-1 (1-1)
Berettyóújfalu, 1000 néző. Vezette: Szilágyi (Czene-Joó, Deme)
Berettyóújfalu: Mezei – Nagy I., Rábl, Kártik, Rafinha
Csere: Sándor (kapus), Horváth N., Tóth A., Rézműves, Szabó P., Szathmári, Nagy D., Takács, Matheus
Vezetőedző: Trencsényi János
Veszprém: Spandler – Fridrich, Pál, Rutai, Tatai
Csere: Koncsol (kapus), Ton, Dorogi, Molnár D., Bencsik Á., Molnár R., Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Kártik (3.), Rafinha (23.), ill. Rutai (18.)

futsalveszprem.hu
2022. május 17. 21:32