nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Négyes döntőben a címvédő!

Szűk hazai sikere után szerda este idegenben kiütötte a Kecskemét gárdáját Balaton Bútor FC Veszprém, amely így kettős győzelemmel jutott a futsal Magyar Kupa május 7-8-ai négyes döntőjébe.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Két héttel ezelőtti, 4-3-as hazai sikerének köszönhetően szűk, egygólos előnyből várhatta a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének kecskeméti visszavágóját a címvédő Veszprém.

Fehér Zsolt vezetőedző amúgy is szűk kerete tovább fogyatkozott a találkozó előtt. Boromisza és Sergio ugyanis továbbra is hiányzott sérülés miatt, Komáromi Péterrel pedig közös megegyezéssel szerződést bontott a bakonyi klub.

Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a felek. A mieinknek egy perc sem kellett az első lehetőségekhez: előbb Pál hat méterről eleresztett szabadrúgása szállt a kapu fölé, majd Fridrich lőtt mellé.

A túloldalon Bíró, pár perccel később pedig az exveszprémi Bencsik Roland került helyzetbe, ám Spandler mindkétszer hárított. Rigó sem akart lemaradni „kollégája” mögött – az alföldi hálóőr Ton löketét hatástalanította.

A 8. percben Hadnagy fordult le védőjéről, s lőtt a kapu mellé. A másik térfélen Rutai már közelebb járt a gólszerzéshez, de a kapufa „közbeszólt”.

A folytatásban a Veszprém előtt adódtak nagyobb lehetőségek. A játékrész derekánál Ton nézhetett farkaszemet Rigóval, aki bravúrral védett. A labda ismét Tonhoz került, aki ezúttal fejjel próbálkozott, de Rigó ismételni tudott.

Öttel a szünet előtt ismét a veszprémiek brazilja hívta fel magára a figyelmet, aki szép cselek után tolt egyet a labdán, majd kilenc méterről hatalmas kapufát lőtt. A hajrában Mánya veszélyeztetett, Spandler ezúttal is résen volt.

A Veszprém sikeréhez kétség sem férhetettA Veszprém sikeréhez kétség sem férhetett

Nagyszerűen indult a második felvonás a mieink számára: Rutai lefordult Mányáról, majd ballal a rövidbe zúdította a játékszert (0-1).

Ton szerzett labdát becsúszva a saját alapvonala előtt, aztán egy remek sprint után a jobb oldalon megiramodó Tataihoz passzolt. A csapatkapitány azonnal visszaadta a labdát Tonnak, a brazil önzetlenül továbbított a bal oldalon érkező Bencsik Ádámnak, aki a szép figura végén megduplázta a különbségét (0-2).

A Balaton Bútor kiválóan védekezett. A meccs háromnegyedénél jártunk, amikor Ton beadását követően Bencsik Rolandról Tataihoz pattant a labda, aki térddel a hálóba juttatta a labdát (0-3).

Az alföldiek időt kértek, s öt a négy elleni játékra váltottak. Kevés sikerrel. Tatai ugyanis lecsapott a labdára, majd a saját térfeléről az üres kapu emelt. S ezzel még nem volt vége: kisvártatva Pál jegyzett kísértetiesen hasonló találatot, végleg eldöntve a továbbjutás kérdését (0-5).

A hajrára érkeztek a pályára a veszprémi fiatalok. A Fehér-csapat is előhúzta az öt a négy elleni játékot, méghozzá eredményesen. Előbb Ton ugyan még a felső kapufát találta el, másfél perccel a vége előtt aztán Rutai átadásából Tatai állította be a végeredményt (0-6).

A címvédő tehát kettős győzelemmel jutott tovább a május 7-8-ai kecskeméti négyes döntőbe.

futsalveszprem.hu
2022. április 20. 20:54