nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
tegnap
#együttdobban

Tizenhárom gólos meccsen maradtunk alul

A veszprémi futsalcsapat izgalmas, fordulatos mérkőzésen 7-6-ra kikapott az Újpest vendégeként az NB I felsőházi rájátszásának hétfő játéknapján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A címvédő Haladás elleni hazai veresége után idegenben, az Újpest vendégeként folytatta szereplését a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém. Az élmezőnyre tapadni szándékozó bakonyiak helyzetét nehezítette, hogy az egyaránt sérült Boromisza Dániel, Sergio és Bencsik Ádám is hiányzott a keretükből.

A kezdő sípszó előtt egyperces néma főhajtással emlékeztek a felek a lila-fehérek korábbi futsalosára, Poncok Csabára, aki rövid betegség után, 36 évesen a napokban életét vesztette.

Az első lehetőség a mieink előtt adódott: Tatai távoli lapos lövését Vámost hárította. Még mindig csak a 2. percben jártunk, amikor Fridrich bal oldali szögletét követően Pál tizennégy méterről jobbal védhetetlenül zúdított a hosszú felsőbe (0-1).

A Veszprém uralta a találkozót, Ton a kapufát találta el, Tatai lövését pedig Vámosi védte. A 9. minutumban aztán megduplázta előnyét a vendég gárda. Komáromi ugyanis szép csellel csapta be Sántát az oldalvonal mellett, majd kilőtte a hosszú alsót (0-2).

Gyorsan felocsúdtak a fővárosiak, a játékrész derekánál Suscsák lőtte ki Fridrich mellett a hosszú alsót. A 14. minutumban pedig Szeghy húzott el a bal oldalon, majd a középen érkező Ricardohoz passzolt, aki megelőzte Tont és a hálóba lőtt (2-2). S ezzel még nem volt vége. Horváth löketét Spandler még védte, a kipattanót azonban Ricardo bevágta (3-2).

Lüktető, izgalmas, fordulatos mérkőzést láthatott a publikum. Szerencsére a mieinkben is maradt még muníció. Tatai az utolsó percben éles szögből, külsővel hatalmas gólt vágott, így egállal vonulhattak pihenőre a csapatok (3-3).

Nehéz dolgunk lesz a rájátszás előttünk álló időszakában (archív fénykép)Nehéz dolgunk lesz a rájátszás előttünk álló időszakában (archív fénykép)

Hazai helyzettel indult a második felvonás: Suscsák emelt a felső lécre. Nem sokkal később viszont már jóval pontosabb volt a vendéglátó: Szeghy kapta meg a labdát a felezővonal közelében, tolt rajta egyet és tizenkét méterről hatalmas bombát zúdított a bal felsőbe. Kisvártatva megduplázta a különbséget Németh Péter legénysége, miután Sánta távoli löketét Spandler a saját kapujába ütötte (5-3).

Tovább lüktetett a mérkőzés, előbb Sánta, majd a túloldalon Ton trafálta telibe a keresztlécet. A meccs háromnegyedénél ismét zördült a veszprémi háló. Ricardo jobb oldali sarokrúgását követően Szeghy sodorta be testtel a játékszert a hálóba (6-3).

Öt a négy elleni játékra váltott a Fehér-csapat, ami azonnal eredményre vezetett: Tatai húzott befelé, majd a kapufa segítségével a jobb alsóba durrantott. Maradt a vészkapusos játék, s bő három perccel a vége előtt – Rutai találatának köszönhetően – még közelebb lopódzott a Balaton Bútor (6-5).

Beszorultak a negyedik kerületiek, Tatai löketét kétszer is védte Vámosi. Mégis az Újpest növelte előnyét. Spandler ugyanis a hatoson belül ütközött Suscsákkal, így büntetőt ítélt a játékvezető, amit Harnisch kíméletlenül értékesített. Az utolsó másodpercben Ton szépített, a Veszprém így végül egyetlen góllal maradt alul (7-6).

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 3. forduló:
Újpest FC-220 Volt–Balaton Bútor FC Veszprém 7-6 (3-3)
Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia. Vezette: Szilágyi (Forgács, Szabó P.)
Újpest: Vámosi – Szeghy, Östör, Suscsák, Harnisch
Csere: Tyukász (kapus), Balogh, Sánta, Horváth B., Sobral, Panyi
Vezetőedző: Németh Péter
Veszprém: Spandler – Pál, Tatai, Fridrich, Rutai
Csere: Koncsol (kapus), Komáromi, Ton, Dorogi, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Suscsák (11.), Ricardo (14., 15.), Szeghy (25., 31.), Sánta (27.), Harnisch (40. – büntetőből), ill. Pál (2.), Komáromi (9.), Tatai (20., 32.), Rutai (37.), Ton (40.)

futsalveszprem.hu
2022. február 28. 23:43