nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Magyarországért is küzdene brazil futsalosunk

A Balaton Bútor FCV BL-győztes futsalosa, Serginho Paulista hosszú távra tervez Veszprémben. Lelkesen tanulja a nyelvünket, hogy idővel a magyar állampolgárságot is felvehesse. Ha a válogatottban pedig szükség lenne rá, nem titkolja: ahogy egykor a brazil színeket, úgy a magyar címeres mezt is büszkén magára öltené.

Miután az elmúlt kiírásban klubtörténeti sikert ért el a Balaton Bútor FCV azzal, hogy a bajnoki bronzérem megszerzése mellett a Magyar Kupát is elhódította, a veszprémiek hasonlóan eredményes szereplés reményében vágtak neki a 2021/2022-es kiírásnak.

A bakonyiaknak a magas célok eléréséhez sikerült Brazília egyik legikonikusabb futsalosát, Serginho Paulistát leigazolniuk. A harminckét éves játékos korábban a spanyol sztárcsapattal, az Inter Movistarral bajnoki címet szerzett és Bajnokok Ligáját is nyert.

Serginho PaulistaSerginho Paulista

Hazája mellett játszott Portugáliában, Oroszországban, Japánban és Kínában is. Utóbbi országban csapatával szintén magasba emelhette a trófeát. A Magyarországra való érkezésében szintén az motiválta, hogy segítségével a veszprémi klub szintet léphessen.

A karrierem során mindig a legnagyobb kihívásokat kerestem. A sikert csak akkor tudtam értékelni, ha azért kőkeményen meg kellett dolgozni. Örömmel és komoly tervekkel csatlakoztam a Veszprém csapatához: részese akarok lenni az egyesület első bajnoki címének

– kezdte Serginho Paulista.

Sergio úgy fogalmazott, már-már otthon érzi magát Veszprémben: városunkat csodálatos jelzővel illette. Kiemelte, a helyi szurkolók világszinten is felveszik a versenyt a drukkerekkel, a támogatásukért pedig ezúton is háláját, köszönetét kívánta kifejezni.

Ahhoz, hogy jó legyen a hangulat a csapaton belül, családias körülményekre van szükség. Az első pillanattól fogva családban érzem magam Veszprémben. Nemcsak a csapattársaim, hanem az itt élő emberek között is. Kedvesek, közvetlenek velem a polgárok.

A rutinos játékostól megtudhattuk, csapattársai segítségével a magyar nyelvet is elkezdte tanulni: napról napra többet ért, bár megjegyezte: kifejeznie magát sokkal nehezebb feladat. Ugyanakkor nem adja fel: úgy fogalmazott, ennyivel tartozik a szurkolóknak.

Vannak ajánlataim más csapatoktól is, de két lábbal a földön járok. Jelenleg megbecsülve érzem magam, a körülményeim kiválóak, boldog vagyok Veszprémben. Hosszú ideig tervezek Magyarországon maradni, örömmel felvenném az állampolgárságot is.

Serginho Paulista teljesítményével anno a brazil címeres mezre is rászolgált. A futsalos hozzátette, ha idővel úgy alakulnának a dolgok, hogy a magyar válogatottban számítanának rá, akkor örömmel magára öltené a piros-fehér-zöldet, és teljes szívvel küzdene az országért.

Az igazi célt ugyanakkor nem veszíthetjük szem elől: minden erőmmel azért küzdök, hogy az idény végén mosolyoghassunk. El akarom hitetni a társaimmal, hogy képesek lehetünk kupát és bajnokságot nyerni. Ehhez a feladathoz az egyik legjobb barátom is csatlakozott.

Az említett barát, Everton Felipe érkezését a közelmúltban jelentette be a bakonyi klub. A szélső hazájában bajnoki címet szerzett, nem feledve, hogy az ottani szövetség egyéni elismerésben is részesítette. Serginho hangsúlyozta, Ton nemcsak a pályán, az életben is nagyszerű ember.

Tonnak én vagyok az egyik, ha nem a legnagyobb rajongója. Ahogy benne, úgy az összes csapattársamban hiszek. Legyen valaki fiatal, vagy rutinos, feltétel nélkül bíznunk kell egymásban. Ugyanis csak így lehetünk sikeresek: együtt, nagybetűs csapatként!

– zárta Serginho Paulista.

futsalveszprem.hu
2022. január 25. 15:02