nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
Berettyóújfalu
Balaton Bútor FCV
2022. január 31.
Utolsó mérkőzés
Balaton Bútor FCV
5
Kistarcsa
2
2022. január 21.
#együttdobban

Azért jött Veszprémbe, hogy címeket nyerjen

A Balaton Bútor FCV brazil bajnok futsalosa, Everton Felipe jól érzi magát Veszprémben. A szélső elmondta, hamarosan teljes lesz a boldogsága, hiszen a jövő hónapban felesége és kutyája is megérkezik Magyarországra.

A Magyar Kupa-címvédő, bajnoki borzérmes Balaton Bútor FCV szeretné túlszárnyalni az elmúlt idényben aratott sikereit. Ezt bizonyítja, hogy a kék-fehérek az elmúlt héten egy újabb rutinos brazil futsalos érkezését jelentették be: a harmincegy éves Everton Felipe ugyanabból a csapatból érkezett Veszprémbe, ahonnan a BL-győztes, többszörös bajnok Serginho Paulista, a bakonyiak másik légiósa.

Serginho Paulista és Everton FelipeSerginho Paulista és Everton Felipe

Carapicuíbában születtem, Barueriben nőttem fel. Már kisgyermekként beleszerettem a labdarúgásba, nagypályán, kispályán és teremben is játszottam; utóbbiban teljesedtem ki. Brazíliában sikerült bajnoki címeket és egyéni díjakat is szereznem. Szülőföldemet pályafutásom során először elhagyva azért érkeztem Veszprémbe, hogy hasonlóan nívós eredményeket érjek el a csapattal

– kezdte a beszélgetés Everton Felipe.

A focistaberkekben csak „Ton”-ként emlegetett játékos portálunknak elmondta, Magyarországra igazolásában oroszlánrészt vállalt a veszprémiek másik rutinos brazilja, Serginho Paulista.

Sergioval együtt játszottunk a Santo André-Intelli csapatában. Az egyik, ha nem legjobb barátom lett: a hazánkban az ilyen kapcsolatot testvériségnek nevezzük. Szomorú, de ugyanakkor boldog is voltam, amikor megtudtam, hogy búcsúzni fog egy európai klub hívására. Csak remélni mertem, hogy egyszer még összesodor bennünket az élet, és ugyanazon címer alatt dolgozhatunk majd.

A lehetőség talán hamarabb jött, mint azt Everton valaha is gondolta volna. Mivel a veszprémi gárda idény eleji másik külföldi igazoltja nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a téli pihenő alatt új játékos szerződtetését tűzte ki célul a vezetőség. Amely a klub menedzsere mellett Serginho Paulista véleményét is kikérte. Így esett a választás a tizenkettes mezben szereplő Tonra.

Mindig nehéz döntés kilépni a komfortzónádból, felhagyni az addigi életeddel. Nekem sem volt egyszerű, de hiszek a sors munkálkodásában. A feleségem is támogatott; már alig várom, hogy a jövő hónapban ő is megérkezzen mellém. Félreértés ne essék, nagyon jól érzem magamat Veszprémben, de ha itt lesz a másik felem, illetve a kutyám, akkor teljesedhetek ki majd igazán.

Everton Felipe és felesége, valamint kutyájuk, HulkEverton Felipe és felesége, valamint kutyájuk, Hulk

Veszprém káprázatos város. Napról napra örömmel járom be a különböző nevezetességeket. A vár, a dombok, a völgyek mind magukkal ragadtak. A klub kollégái egytől egyig olyan fogadtatásban részesítettek, amelyről korábban álmodni sem mertem. Minden erőmmel azon vagyok, hogy kihozhassam magamból a maximumot. Szeretnék ugyanis rászolgálni arra, hogy a jövőben is kék-fehérben játszhassak

– hangsúlyozta Everton Felipe. Aki zárásként hozzátette, újdonsült csapatársai két szót már meg is tanítottak neki magyarul: hajrá, Veszprém! 

A Balaton Bútor FC Veszprém legújabb játékosának debütálása jövő hétfőn, a nagy rivális Debrecen elleni idegenbeli alapszakasz-mérkőzésen várható.

futsalveszprem.hu

További cikkek

Játékosai szíve együtt dobbant a szurkolókéval A vendég Kistarcsa ellen aratott diadalunkkal bebiztosítottuk szereplésünket a felsőházi rájátszásban. A péntek este 5-2-re megnyert derbit követően Fehér Zsolt vezetőedző is megosztotta gondolatait. elolvasom Tükörsima sikerrel jutottunk a felsőházba! Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a sereghajtó Kistarcsa elleni sikerével egy fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban. elolvasom Koncentrált játékra lesz szükség a Kistarcsa ellen A férfi futsal NB I alapszakaszának tizenhetedik fordulójában a sereghajtó Kistarcsa gárdája érkezik a Március 15. utcai sportcsarnokba pénteken 18.30-kor. A belépés ingyenes! Az összecsapást megelőzően vezetőedzőnket és rutinos játékosunk is megszólaltattuk. elolvasom Játékosaira bízta a döntést, hogy folytatódjon-e a mérkőzés Vezetőedzőnk, Fehér Zsolt vegyes érzelmekkel értékelte az elmúlt esti, a házigazda Debrecen ellen 9-3-ra megnyert találkozót, amelyen csapatkapitány-helyettesünk, Boromisza Dániel szárkapocscsont- és sípcsonttörést szenvedett. elolvasom Elek: nem sikerült az ellenfél stílusára reagálnunk Az alapszakasz hétfő esti rangadóján 9-3-ra sikerült felülmúlnunk a házigazda DEAC alakulatát. Győzelmünket ugyanakkor Boromisza Dániel súlyos sérülése beárnyékolta. De hogy értékelte a látottakat a Debrecen vezetőedzője? elolvasom
2022. január 13. 8:39