Remek teljesítménnyel zártuk az évet

A veszprémi futsalcsapat az egyaránt mesterhármast szerző Tatai József és Rutai Balázs vezetésével 8-4-re legyőzte a vendég Aramist az első osztályú bajnokság péntek esti rangadóján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A felsőházi (1-5. helyért kiírt) rájátszásba jutás szempontjából döntő jelentőségű csata várt a Balaton Bútor FC Veszprém NB I-es futsalcsapatára, amely az alapszakasz idei utolsó, péntek esti mérkőzésén az Aramis SE-t látta vendégül.

Az eddig megszerzett huszonhárom pontjukkal a tabella hatodik helyén álló bakonyiak annak reményében vonultak ki a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy győzelmükkel megelőzhetik a negyedik pozíciót elfoglaló, eddig huszonöt egységet gyűjtő budaörsieket.

Mindkét gárda taktikus játékkal, szervezett védekezéssel rukkolt elő, így nagyobb helyzetek nélkül telt az összecsapás eleje. Remek labdaszerzést követően Tatai lőtt kapura az 5. percben, de a labda mellé szállt. Kisvártatva a vendégek vezethettek veszélyes kontrát, ám Spandler felszedte a labdát, aztán Fekete gyengécske lövését hárította könnyű szerrel a bakonyi kapus.

A Veszprém viszont gólra váltotta az első igazán nagy lehetőségét: Boromisza jó ütemű bejátszásából Tatai volt eredményes a 8. minutumban (1-0). Azonnal öt a négy elleni játékra váltottak a vendégek, de ez sem segített rajtuk. Egyenlítés helyett kishíján Tatai duplázott, de a csapatkapitány a kapufát trafálta telibe, majd Nyerges védte a kipattanót.

Ismét vészkapussal támadtak a budaörsiek. Egy kipattanót követően Tatai csapott le a labdára két Aramis-játékos között, majd az üres kapuhoz érve a hálóba pöccintette a labdát (2-0).

Három perc volt még vissza a játékrészből, amikor Spandler pontatlan kidobását követően Bognár gyűjtötte be a játékszert, majd Hosszúhoz passzolt, aki szépíteni tudott (2-1). Akár egyenlíthetett is volna a rivális, de Spandler javította korábbi hibáját. Sőt, a mieink tudtak indulni, Pál indította remek ütemben a jobb oldalon megiramodó Boromiszát, aki kisodródva is betalált.

A vendégek a hajárban is erőltettek az emberelőnyös játékot, de meglehetősen lassan, körülményesen szőtték támadásaikat. Tatai büntette az egyik pontatlan átadást, aki a saját térfeléről lőtt a hálóba (4-1).

Igazi gólzáporral kezdődött a második felvonás. Mindössze hét másodperc telt el, amikor Moga határozott labdaszerzést követően mattolta Spandlert. Igaz, a válasz sem sokáig váratott magára: Spandler kidobását átvéve Rutai fordult le emberéről, elhúzta a labdát Nyerges mellé, majd a hálóba gurított. Még minid csak a 22. percben jártunk, amikor Bognár lökete Pálról a hálóba pattant (5-3).

Továbbra is vészkapussal rohamoztak a zöld mezesek. Tatai csent labdát, majd gyönyörűen emelt Rutaihoz, aki egy szép csellel lerázta védőjét és az üres kapuba lőtt. Még mindig nem dőlhettek hátra a bakonyi hívek, Bognár passzát követően ugyanis Hosszú bombázott a hosszú alsóba (6-4).

A játékrész derekához érve aztán minden kérdés eldőlt. Rutai ugyanis labdát szerzett, majd egy hosszú sprint után harmadszor is betalált. A kegyelemdöfést aztán Pál adta meg, aki a saját hatosáról ívelt a továbbra is üresen tátongó vendég kapuba (8-4).

A folytatásban már nem forszírozta az öt a négy elleni futsalt az ellenfél, s több gól már nem is esett. A Veszprém roppant értékes győzelemmel zárta a naptári év küzdelmeit.

Férfi futsal NB I, 15. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–Aramis SE 8-4 (4-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Czene-Joó (Apkó, Ibriksz)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Serginho, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Aramis: Nyerges – Vattamány, Fekete M., Bognár, Büki
Csere: Molnár G. (kapus), Fülöp, Horváth Sz., Klusin, Bélavári, Lux, Hosszú, Moga, Sámson
Vezetőedző: Flavius Moga
Gólszerzők: Tatai (8., 12., 20.), Boromisza (18.), Rutai (22., 28., 30.), Pál (31.), ill. Hosszú (17, 28.), Moga (21.), Bognár (22.)

futsalveszprem.hu

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2021. december 10. 22:18