nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Győzelmi kényszerben – az Aramis ellen zárjuk az évet

A felsőházi rájátszásba jutás szempontjából rendkívül fontos mérkőzés vár a Balaton Bútor FC Veszprém futsalcsapatára, amely péntek este (18.30) az NB I idei meglepetéscsapatát, az Aramist fogadja.

Némi lélegzetvételhez jutott a veszprémi futsalcsapat azzal, hogy hétfő este 7-1-re nyerni tudott az újonc TFSE vendégeként. A bakonyiak huszonháromra növelték pontjaik számát, amivel a tabella hatodik helyére léptek, hátrányuk egyetlen egység az ötödik – már felsőházi rájátszást érő – pozíciót elfoglaló Berettyóújfaluval szemben. A mezőny azonban roppant sűrű, a mieink lemaradása mindössze három pont a második helyen álló DEAC-cal szemben.

Kapcsolódó cikk
Önbizalomnövelő idegenbeli győzelem
A Balaton Bútor FC Veszprém magabiztos, 7-1-es diadalt aratott az újonc TFSE vendégeként az első osztályú futsalbajnokság hétfői játéknapján.

A veszprémiek vezetőedzője, Fehér Zsolt a kiütéses győzelem ellenére sem volt maradéktalanul elégedett csapata hételeji teljesítményével.

Azzal, hogy elhoztuk mindhárom pontot, s sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk, elégedett vagyok, a helyzetkihasználással viszont nem. Jobban kell koncentrálnunk az adandó ziccereinknél, továbbá egy-két játékosomtól még mindig többet várok

–  húzta alá a szakember, aki hosszú idő után végre csaknem a teljes csapatával szállhatott harcba. A sérülés után lábadozó Komáromi Péter is helyet kapott a keretben, pályára azonban még nem lépett.

A küzdelem folytatódik, a harc élesedik – a naptári év utolsó, pénteki bajnokiján (18.30) az Aramis érkezik a Március 15. utcai sportcsarnokba. Érdekesség, hogy a nagymúltú budaörsi klub az előző kiírás végén kiesett az NB I-ből, a Ferencváros visszalépése miatt azonban mégis maradhatott az élvonalban. A jelenlegi kiírásban pedig kiválóan szerepel Flavius Moga legénysége, amely november elején a címvédő Haladást is legyőzte. A gárda az eddig megszerzett huszonöt pontjának köszönhetően a harmadik helyről várhatja az évzárót.

Mindenkit meglepett az Aramis tavalyi rossz szereplése. Soha nem gondoltam volna, hogy a budaörsiek kieshetnek az első osztályból. Minden évben van egy meglepetéscsapat, idén az Aramis az, amely többeket megtréfált, ezzel pedig igen előkelő helyen áll a tabellán. Jó focisták alkotják a csapatukat, akik nemcsak jól játszanak, de kellően csibészek is ahhoz, hogy meccseket döntsenek el egyénileg, illetve jó csapattá kovácsolódtak össze. Futsalozni kell ellenük, nem pedig focizni. Utóbbiban ugyanis mindenkinél jobbak, ezt az elmúlt mérkőzések is bizonyították

– jegyezte meg a szakember, aki optimistán várja a folytatás szempontjából kiemelt fontosságú találkozót.

Hazai környezetben a szurkolóink segítségével mindig ellenfeleink fölé növünk. Rá kell kényszeríteni az akaratunkat a vendégeinkre. Kíméletlennek kell lennünk a helyzeteknél, jobb arányban kell kihasználnunk a ziccereinket, erősen, határozottan kell védekeznünk és akkor meglesz a siker

– zárta Fehér Zsolt.

futsalveszprem.hu
2021. december 9. 19:34