nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Nyolc gólig meg sem álltunk

A veszprémi futsalcsapat kiütéses, 8-2-es győzelmet aratott a Nyírbátor vendégeként az első osztályú bajnokság pénteki játéknapján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A 2023-as év utolsó előtti, pénteki mérkőzésén a hatodik helyezett Nyírbátor vendégeként lépett pályára a harmadik Veszprém a futsal NB I-ben.

A bakonyi együttes – melynek soraiból Fridrich hiányzott betegség miatt – kezdte aktívabban a találkozót. A mieink szempontjából megnyugvást jelentő vezető gólra bő öt percet kellett várni: Fellembek mélységi passza az üresen maradt Dorogit találta meg, aki közelről betalált (0-1).

A folytatásban is a Fehér-csapat akarat érvényesült, de a következő gólra a 16. percig várni kellett. Tatai jobb oldali szöglete után a nyírségi védőről Ton elé pattant a labda, aki nagy erővel a rövid alsóba durrantott (0-2).

Kisvártatva Ton szerzett labdát a saját térfelén, s egy nagy sprint után önzetlenül a túloldalon érkező Gerencsérhez passzolt. A centernek nem volt nehéz dolga, közelről a hálóba lőtt, kialakítva a 0-3-as félidei állást.

Más fél perc telt el a második felvonásból, amikor a hazaiak vezethettek eredményes kontrát, Hadházi passzából Szabó volt eredményes (1-3).

Nem tartott sokáig a Nyírbátor öröme. Ton ismét labdát csent, a kapuig nyargalt, kétszer is kicselezte Dobit, majd megszerezte önmaga második gólját (1-4).

Továbbra is potyogtak a gólok. A 27. minutumban Ábrahám szögletére Bencsik érkezett remek ütemben, s bevarrta a hosszú felsőbe (1-5).

Gyorsan jött a válasz: Varga szerzett labdát, Szabóval játszott össze és éles szögből kilőtte a hosszú alsót (2-5).

A nagy rohamokat nyugodtabb perceg követték. A végjátékhoz közeledve aztán Gavrilovics is feliratkozott a gólszerzők közé, az utolsó percben pedig Tatai kétszer is beköszönt (2-8).

A tükörsima győzelmet ünneplő Veszprém december 22-én az Pécs vendéglátójaként búcsúzik az idei küzdelmektől.

Férfi futsal NB I, 17. forduló:
Nyírbátori SC–1. Futsal Club Veszprém 2-8 (0-3)
Nyírbátor, vezette: Czene-Joó (Kiss G., Strehó)
Nyírbátor: Dobi – Szabó S., Varga D., Sánta, Hadházi
Csere: Kása (kapus), Opre, Csorvási, Orosz, Szucsányi, Mizsei, Csoma
Vezetőedző: Elek Gergő
Veszprém: Oswald – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Spandler, Koncsol (kapusok), Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M., Lux,
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Szabó S. (22.), Varga (27.), ill. Dorogi (6.), Ton (16., 23.), Gerencsér (16.), Bencsik (27.), Gavrilovics (38.), Tatai (40., 40.)

futsalveszprem.hu
2023. december 8. 22:26