nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Esélyt sem adtunk az Aramisnak

Közönségszórakoztató, határozott, remek játékkal rukkolt elő az 1. Futsal Club Veszprém, amely az NB I péntek esti összecsapásán 7-1-re kiütötte a vendég Aramist.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az első osztályú futsalbajnokság eddigi részében meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtó, így mindössze a nyolcadik helyen álló Aramist fogadta pénteken a Veszprém, amely hétfő nyíregyházi vereségével – idén először – lecsúszott a dobogóról.

Az első percektől fogva jó iramú, lüktető mérkőzést láthatott a Március 15. utcai sportcsarnok csaknem ezer fős közönsége. Az első hangosabb taps a 4. percben harsant fel Tatai távoli bombája után, amely kevéssel kerülte el a budaörsiek kapuját. A túloldalon a fejvédőt viselő Büki veszélyeztetett előbb szabadrúgásból, majd egy akció során kétszer is védésre késztette Spandlert.

Fotók: Domján Attila / futsalveszprem.huFotók: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A folytatásban a Veszprém játszott veszélyesebben, Soós kapusnak többször is hárítania kellett. A 12. minutumban aztán már a kiváló hálóőr sem segíthetett társain: Fridrich tökéletes ütemű beadására Fellembek érkezett kiváló ütemben, s lőtt védhetetlenül a hálóba. Alig egy perccel később Tatai meg is duplázta a különbséget, a bakonyiak „hetese” hét méterről végezhetett el szabadrúgást, amit védhetetlenül a léc alá bombázott (2-0).

Ekkor sem csökkentette az iramot az FCV, amely sorra dolgozta ki lehetőségeit. A 15. percben Lux néhány centivel még lemaradt Tatai beadásáról, kisvártatva azonban Kiss Milán már bevágta az elé pattanó labdát (3-0).

Továbbra sem találták a találkozó ritmusát a Pest vármegyeiek, ráadásul alapemberük, Horváth Norbert súlyosnak tűnő sérülést szenvedett és már nem tudta folytatni a játékot. Kettővel a szünet előtt Ton iramodott meg a bal oldalon, a bepassza után Gerencsér tette bele a lábát a labdába, ami a rövid oldalon a hálóba vágódott. Remek első félidei produkciója után így 4-0-s állásnál vonulhatott pihenőre a Fehér-csapat.

A második felvonás elején Gavrilovics a kapufát találta el, aztán „javított” a szerb légiós, aki szép gólpasszt adott Tonnak (5-0). Az ötödik kapott gól után öt a négy elleni játékra váltott Nagy Roland együttese, ami azonnal eredményre is vezetett: Lévai passza után Büki közelről bevágta a játékszert (5-1).

A túloldalon Fridrich a kapufára emelt, mégsem kellett sokáig várni az újabb hazai találatra. Ton labdaszerzését követően Fridrichet játszotta meg, utóbbi Tatait hozta játékba, aki másodjára sem kegyelmezett Soósnak (6-1). Hárommal a lefújás előtt összegyűlt a vendégek hatodik szabálytalansága. Gerencsér végezte el a tízméterest, aki a csereként beállt Bukodi mellett a hálóba bombázott, kialakítva a 7-1-es végeredményt.

Férfi futsal NB I, 16. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Aramis SE 7-1 (4-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Tamási (Deme, Ibriksz)
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Oswald (kapus), Fridrich, Dorogi, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Aramis: Soós – Horváth N., Komáromi, Bognár B., Büki
Csere: Bukodi (kapus), Gáspár, Vattamány, Gellérfi, Bélavári, Szeghy, Moga, Lévai, Erdősi
Vezetőedző: Nagy Roland
Gólszerzők: Fellembek (12.), Tatai (13., 26.), Kiss M. (15.), Gerencsér (18., 38. – a másodikat tízméteresből), Ton (23.), ill. Büki (24.)

Edzői értékelés

Fehér Zsolt: – Horváth Norbertnek mielőbbi felépülést kívánok. Remélem, hogy nem súlyos a sérülése. Nagyobb ellenállásra számítottunk az Aramistól, igaz, mi a helyzetkihasználás és a védekezés terén is jó napot fogtunk ki. Úgy gondolom, hogy már az első félidőben eldöntöttük a három pont sorsát, de végig kiválóan koncentráltunk.

Nagy Roland: – A Veszprém kihasználta a hibáinkat. Nem tudtuk megvalósítani azokat a dolgokat, amiket előre megbeszéltünk. Horváth Norbert kiválása tovább nehezítette a dolgunkat, akinek jobbulást kívánunk. 

futsalveszprem.hu
2023. december 1. 22:48